De voordelen van het gebruik van een kledingbak vo
kledingbak

Wat zijn de toegestane items om in de kledingcontainer van het Leger des Heils te deponeren?



Toegestane items in de kledingcontainer

In de kledingcontainer van het Leger des Heils mogen kledingstukken worden gedeponeerd zoals broeken, shirts, jassen, schoenen en accessoires zoals sjaals en mutsen.

Uitzonderingen

Niet toegestane items zijn onder andere textiel dat kapot of vervuild is, beddengoed, knuffels, en textiel dat nat of beschimmeld is. Het is belangrijk om alleen schone en draagbare kleding in de kledingcontainer te deponeren.

Wat zijn de toegestane items om in een kledingcontainer te deponeren?



Toegestane items in een kledingcontainer

In een kledingcontainer mogen kledingstukken en schoenen worden gedeponeerd die nog draagbaar en schoon zijn. Daarnaast kunnen ook accessoires zoals tassen, riemen en hoeden worden ingeleverd.

Niet toegestane items in een kledingcontainer

Het is niet toegestaan om kapotte of vervuilde kledingstukken, beddengoed, knuffels, textielresten of schoenen zonder zolen in een kledingcontainer te deponeren. Daarnaast is het belangrijk om geen afval of andere niet-textielmaterialen in de container achter te laten.

Waar kan ik gebruikte kleding inleveren

Waar kan ik mijn oude kleding afgeven?



Waar kan ik mijn oude kleding afgeven?

Voor het afgeven van oude kleding zijn er verschillende opties beschikbaar in Nederland. Zo kun je terecht bij kledinginzamelingspunten van organisaties zoals het Leger des Heils, Sympany en KICI. Daarnaast hebben veel gemeenten ook speciale kledingcontainers waar je je oude kleding kunt deponeren.

Andere opties voor het afgeven van oude kleding

Naast de bovengenoemde organisaties en kledingcontainers, kun je ook je oude kleding afgeven bij kringloopwinkels of tweedehandswinkels. Sommige merken bieden ook de mogelijkheid om oude kleding in te leveren bij hun winkels, waar deze gerecycled of hergebruikt kan worden. Het is belangrijk om je oude kleding op een verantwoorde manier af te geven, zodat het een tweede leven kan krijgen.



Meer info: Kleding restant

Wat zijn de verboden items om in de kledingcontainer te deponeren?



Verboden items in de kledingcontainer

In kledingcontainers mogen geen natte of vervuilde kledingstukken worden gedeponeerd. Ook schoenen, tassen, dekbedden en ander beddengoed horen niet thuis in de kledingcontainer.

Andere verboden items

Daarnaast is het niet toegestaan om textielafval, zoals versleten kleding of textielresten, in de kledingcontainer te gooien. Ook speelgoed, elektronica en andere niet-textiel materialen zijn niet geschikt voor de kledingcontainer.

Wat zijn de verboden items om in de kledingcontainer te deponeren